Runderstoofpot met erwtjes en zilveruitjes

Een heerlijke goedgevulde stoofpot. Aardappeltjes erbij en je maaltijd is compleet!

Ingrediënten (4 personen):
  • 500 gram runderlappen (geen magere)
  • 4 middelgrote uien
  • 200 gram erwtjes
  • 3 eetlepels zilveruitjes
  • 1 glas rode wijn
  • 1/2 liter runderbouillon
  • 1/2 liter groentebouillon
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierbladeren
  • 1 eetlepel boter of olie
  • eventueel een eetlepel bloem
Geen ingrediënt, wel benodigd:
  • Grote pan met dikke bodem en deksel
  • Tijd!
Bereidingswijze:

1. Snijd het vlees in kleine blokjes, ongeveer 2 cm.

2. Bak het vlees bruin in de boter of olie op hoog vuur. Het hoeft nog niet gaar te worden, maar moet een mooi kleurtje krijgen

3. Snijd de uien in (halve) ringen.

4. Zet het vuur middelhoog en bak de uien met het vlees totdat ze glazig worden.

5. Voeg het glas wijn toe. De precieze hoeveelheid is niet van heel veel belang, het mag best een beetje meer of minder zijn.

6. Voeg de bouillon toe. Je kan eventueel de groentebouillon weglaten en in plaats daarvan 1 liter runderbouillon gebruiken.

7. Doe de kruidnagels en laurierbladeren erbij.

8. Zodra het kookt, zet het vuur laag, zodat het zachtjes suddert.

9. Deksel er op.

10. Zeker drie uur laten staan, totdat het vlees uit elkaar valt. Af en toe roeren.

** Is de vloeistof op, maar het vlees nog niet gaar? Gewoon wat extra water toevoegen.

** Is het vlees goed, maar is er nog heel veel vloeistof? Laar de deksel er af en zet het vuur wat hoger om in te laten koken.

** Is het vlees goed, is het meeste vocht weg, maar is de vloeistof nog wat te dun? Voeg een eetlepel bloem toe en roer dit goed door.

11. Voeg op het laatst de erwten en zilveruitjes toe en laat deze nog even tien minuten mee koken.

12. Haal de kruidnagels en laurierblaadjes eruit.

KLAAR!

0 reacties: