Carrot (cup)cake

De zachtste, meest fluffy carrot cupcakes die ik ook gemaakt hebt. Zonder suiker en boter, dus nog gezond ook nog. Je kan er ook een hele cake van maken. Verdubbel dan het recept (en de baktijd) en gebruik een 23cm springvorm.


Ingrediënten (12 cupcakes):

  • 150 ml zonnebloemolie
  • 250 gram winterpeen
  • 3 eieren
  • 100 gram rijststroop
  • 50 gram honing 
  • (Geen honing? 175 gram rijsstroop) 
  • (voor de variant met suiker: 150 gram bruine basterdsuiker)
  • 175 gram bloem
  • 2 flinke theelepels bakpoeder
  • Schil van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille-extract

Geen ingrediënt, wel benodigd:

  • Cupcakeblik
  • Cupcakevormpjes
  • Mengkom
  • Mixer
  • Grove rasp
  • Fijne rasp
  • Oven

Bereidingswijze:

0. Verwarm de oven voor op 175 graden.

1. Doe de rijststroop, honing, zonnebloemolie en eieren in de mengkom en mix deze totdat het een egale massa is.

2. Voeg de bloem, het bakpoeder, de speculaaskruiden en het vanille- extract toe. Meng dit weer goed.

3. Rasp de schil van de sinaasappel met de fijne rasp en mix dit door het mengsel.

4. Rasp de wortels met de grove rasp en schep ze door het beslag.

5. Vul de cupcakevormpjes met het beslag.

6. Doe de vormpjes in de oven voor 25 minuten.

7. Prik met een sateprikker in de cupcakes na 25 minuten. Komt de prikker er schoon uit:

KLAAR!


-----
Geinspireerd door: https://uitpaulineskeuken.nl/2013/06/repost-carrot-cake.html

0 reacties: