Mango Chutney

Een Indiaas geïnspireerde chutney, heerlijk bij een curry of rijstgerecht.


Ingrediënten (voor ongeveer 500 ml):

- 2 grote mangos, rijp of bijna rijp
- sap van 1 sinaasappel
- 4 kruidnagels
- 4 kardemonpeulen
- 1/4 cup palmsuiker
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1/2 rode peper, zonder zaadjes
- 1 tl gember
- 1/2 komijn
- 1 el witte wijn azijn

Geen ingrediënt, wel benodigd:

- Rasp
- Keukenmachine of vijzel
- Pannetje
- Mes

Bereidingswijze:

1. Schil de mangos en snijd deze in stukjes van zo'n 1 cm

2. Doe de mangostukjes met de sinaasappelsap in de pan

3. Laat het mengsel op laag vuur ongeveer 5 minuten zacht worden

4. Doe de kruidnagels en kardemon (de zwarte bolletjes in de peulen) in de vijzel of keukenmachine en maal het tot een poeder. Als je een kaneelstokje hebt in plaats van kaneelpoeder, doe die er dan ook bij.

5. Snijd de halve rode peper in kleine stukjes

6. Rasp de gember

7. Voeg het kruidenmengel, de rode peper, de gember en de suiker toe aan de mango en roer goed door

8. Laat dit ongeveer 25 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe doorroeren. Als het goed is, is de mango nu zacht en begint het mengsel iets dikker te worden. Is dat niet het geval, gewoon nog even laten staan!

9. Doe de komijn in de vijzel of keukenmachine en maal tot een fijn poeder

10. Doe de komijn en de azijn bij het mangomengsel

11. Laat nog even een paar minuten doorkoken.

KLAAR!



0 reacties: