Sticky brownies met amandel en sinaasappel

Sticky, zacht, vol met donkere chocolade en amandelen: Brownies! En ze zijn nog suikervrij ook.


Ingrediënten (16 kleine of 9 grote):
  • 85gram suikervrije chocola (bij de eko winkel)
  • 100 gram amandelen, ongepeld
  • 100 gram roomboter
  • 250 gram rijststroop
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram cacao, ongezoet
  • 3 eieren
  • rasp van 2 sinaasappels
  • 200 ml creme fraiche
Geen ingrediënt, wel benodigd:
  • Bakblik (bij voorkeur vierkant, maar mocht je die niet hebben, voldoet een springvorm ook prima), ongeveer 20 cm.
  • Mes
  • Snijplank
  • Mixer
Bereidingswijze:

0. Verwarm de oven voor op 180 graden.

1. Smelt de boter.

2. Meng de boter met de rijststroop en de cacao.

3. Voeg één voor één de eieren toe.

4. Doe de sinaasappelrasp erbij.

5. Lepel het bakmeel er doorheen

6. Creme fraiche erbij en alles goed doormixen.

7. Snij 85 gram van de amandelen in stukken. Maak ze niet te klein, je wil juist nog een lekkere bite hebben. Halveren is prima. De rest bewaren we ter garnering.

8. Snij de chocola in stukken, ongeveer even groot als de amandelen.

9. Roer de amandelen en chocoladestukjes door het beslag.

10. Vul het bakblik met het beslag.

11. Leg de overgebleven amandelen er bovenop.

12. Bak het geheel voor 35-40 minuten.

13. Beetje af laten koelen en in vierkante stukken snijden.

KLAAR!



0 reacties: