Risotto met gerookte forel

Gezien op tv en meteen nagemaakt. Een heerlijke zomerse risotto, die de dag daarna zelfs nog lekkerder was :)



Forel is nogal prijzig. Je kan deze risotto ook heel goed maken met gerookte zalm of een andere vis.

Ingrediënten (ong. 750 ml):
  • 1 liter groentebouillon
  • 2  sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1  venkel
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 1 bosje dille
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 200 gr kropsla
  • 300 g gerookte forel
  • 200 g doperwten
  • klontje roomboter
  • sap van 1 citroen
Geen ingrediënt, wel benodigd:
  • Rasp
  • Pan voor de bouillon
  • (Hapjes)pan voor de risotto
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Soeplepel
Bereidingswijze:

1. Breng de groentebouillon aan de kook

2. Snipper de sjalotten. Bij voorkeur zo fijn dat ze niet groter zijn dan een rijstekorrel.

3. Snipper de knoflook. Ook deze zo groot als een rijstekorrel.

4. Doe de olie in de hapjespan en fruit de knoflook en sjalotten of laag vuur voor ongeveer 2 minuten.

5. Halveer de venkel, snij de kern eruit en snij de helften in plakjes.

6. Doe de venkel in de pan en fruit dit 2 minuten mee.

7. Voeg de rijst toe en bak deze in 2 minuten glazig.

8. Doe de witte wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Dit duurt ongeveer een minuut.

9. Schep de bouillon met de soeplepel schep voor schep bij de rijst. Pas als de eerste lepel verdampt is, doe je de tweede lepel erbij enzovoort, totdat de bouillon op it. Dit duurt ongeveer een kwartier.

10. Snij de dille fijn.

11. Rasp de kaas.

12. Pluk de vis in stukken.

13. Was en snij de kropsla in grove stukken.

14. Roer de dille, kaas, vis, sla en doperwten goed door de rijst.

15. Voeg het sap van de citroen toe en roer nog eens goed.

KLAAR!


-----
Origineel recept: http://www.24kitchen.nl/recepten/gerookte-forelrisotto

0 reacties: