Merengues

Zoete wolkjes!



Ingrediënten (10-12 merengues):
  • 3 eiwitten
  • 100 gram poedersuiker
Geen ingrediënt, wel benodigd:
  • Beslagkom
  • Mixer
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Lepel
  • Optioneel: Spuitzak
Bereidingswijze:

1. Doe de eiwitten in een vetvrije kom (belangrijk! Anders gebeurt er niks straks).

2. Klop de eiwitten op middelhoge stand totdat ze zachte pieken krijgen.

3. Voeg de poedersuiker lepel voor lepel toe en mix tussen elke lepel totdat alle suiker helemaal is opgenomen.

4a. Als je een spuitzak hebt, doe dan de eiwitcrème in de spuitzak en maak rondjes van 5 centimeter doorsnede en twee lagen, op een bakplaat bedekt met bakpapier.

4b. Heb je geen spuitzak, lepel dan het mengel op de bakplaat.

5. Doe de bakplaat in de oven en bak de merengues in 1,5 tot 2 uur op 90 graden.  Ze moeten droog aanvoelen aan de buitenkant, maar nog niet verkleuren.

6. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.

KLAAR!

0 reacties: