Marmer cheesecake

Roomkaas, chocolade en Bastogne... Gewoonweg goddelijk.


Ik vind veel recepten op Amerikaanse sites, waar ze werken met cups en spoons in plaats van grammen. Voor een paar euro heb je bij de Xenos maatscheppen om dit makkelijk af te meten, dus mocht je vaker bakken is het altijd handig om dat in huis te hebben. Anders moet je even omrekenen, waarbij deze website een handig hulpmiddel is: http://uitpaulineskeuken.nl/2013/03/amerikaanse-maten-cups.html.

Dit recept maakte ik voordat ik zelf zo'n schepje had, dus ik heb nu vast voor je omgerekend. Ongeveer dan.

Ingrediënten:

Voor de bodem:
  • 1 pak Bastognekoeken (260 gr)
  • 45 gram roomboter
Voor de cheesecake:
  • 680 gram roomkaas (Philadelphia is prima!)
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille
  • 3 grote eieren
  • 30 gram ongezoete cacaopoeder
Geen ingrediënt, wel benodigd:
  • Springvorm 24cm
  • Bakpapier
  • Mixer (of garde)
Bereidingswijze:

0. Verwarm de oven voor op 180 graden.

1. Bekleed de randen van de springvorm vast met bakpapier. Dat zorgt ervoor dat de cheesecake niet blijft plakken en minder snel scheurt.

2. Maal de koeken tot fijne kruimels.

3. Mix de boter door de kruimels. Dit gaat het makkelijkst als je de boter eerst laat smelten.

4. Doe het mengel in de springvorm en bak dit 10 minuten op 180 graden. Zet daarna de open op 230 graden om voor te verwarmen.

5. Doe de roomkaas, vanille en suiker in een kom en meng dit goed met een mixer.

6. Voeg de eieren één voor één toe en meng deze goed.

7. Schep 1/3 van het beslag in een andere kom en voeg daar de cacao aan toe.

8. Schep het naturel en chocolade beslag afwisselend op de Bastogne-bodem.

9. Als al het beslag in de kom zit, trek dan met een mes een paar keer door het beslag. Hierdoor krijg je het marmereffect.

10. Bak dit voor 10 minuten op 230 graden.

11. Zet de oven lager, op 120 graden, en bak voor nog eens 30 minuten.

12. Laat de cake langzaam afkoelen en haal daarna pas uit de springvorm.

KLAAR!


-----
Origineel recept: http://www.food.com/recipe/marble-cheesecake-6778 

0 reacties: