Mango parfait

IJs, maar dan zonder ijsmachine. Lekker zoet en fris en heerlijk na een lekker pittige Thaise maaltijd :)

Het resultaat nog in het bakje. Het opdienen gebeurt pas volgende week, dus het eindresultaat moet nog even op zich laten wachten!

En als jeweggooien zonde vindt en iets wilt maken van de overgebleven eiwitten: Meguenges!

Ingrediënten (6 personen):
  • 1 grote mango
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eierdooiers
  • Snufje zout
  • 150 ml slagroom
Geen ingrediënt, wel benodigd:
  • Mixer
  • Staafmixer (of iets anders omm mee te pureren)
  • Bakje om de parfait in te doen
  • Vriezer met genoeg ruimte voor dat bakje
  • Glazen kom, groot genoeg om in te mixen
  • Pan, klein genoeg om de glazen kom op te zetten
Bereidingswijze:

1. Doe de eierdooiers en suiker in de kom en meng dit.

2. Doe een klein laagje water in de pan en breng dit aan de kook.

3. Zet de kom op de pan (zorg dat het water de kom niet raakt) en mix de eierdooiers en suiker totdat ze roomwit van kleur zijn en lauwwarm.

4. Haal de kom van de pan en laat het mengsel afkoelen. Blijf intussen mixen.

5. Pureer de mango en haal dit door een zeef.

6. Doe de mango, zout en citroensap bij het eiermengsel en meng dit.

7. Klopt de slagroom.

8. Schep de geklopte slagroom voorzichtig door de rest.

9. Bekleed het bakje met bakpapier (dat zorgt ervoor dat je het er later makkelijk uit kan halen) en doe het mengels in het bakje.

10. Zet alles minimaal 4 uur in de vriezer.

11. Uit het bakje halen, in stukken snijden en mooi opdienen.

KLAAR!


-----
Origineel recept: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=56176

0 reacties: