Rode curry pasta

Geen rode curry pasta uit een potje meer maken! Je moet er even voor langs de toko, maar als je de ingrediënten eenmaal in huis hebt, kan je gewoon flink veel maken en per portie invriezen. Te gebruiken om heerlijke curry's te maken, in soep of in viskoekjes.


Ingrediënten (voor 2-4 porties):
  • 12 gedroogde chilipepers
  • 5 teentjes knoflook
  • 150 gram rode ui
  • 1 stengel citroengras
  • 3 cm laos
  • schil van 1 limoen
  • witte peper
  • 1/4 tl trassi
  • 1/2 tl gemalen korianderzaad
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 2 el paprikapoeder
Zie je die koriander? Die is voor de pasta dus niet
nodig. Foutje :) Uiteraard wel als je een curry gaat
maken!




















Geen ingrediënt, wel benodigd:
  • keukenmachine, blender, staafmixer. Als t maar tot pasta kan malen.
  • rasp
  • Mes
Bereidingswijze:

1. Week de pepers 1-1,5 uur in heet water.

2. Rasp de limoen.

3. Snij de ingrediënten zodanig dat ze in je keukenmachine passen.

4. Doe alles in de keukenmachine en mix dit net zo lang totdat het een gladde pasta is.

KLAAR OM TE GEBRUIKEN!

* Binnenkort volgt het recept voor een heerlijke curry waar je deze pasta voor kan gebruiken!


-----
Origineel recept: http://www.aziatische-ingredienten.nl/thaise-rode-curry-pasta/




0 reacties: