Gemberrijst

Rijst, groenten, gember en een kleine kick van de zoete chilisaus. Combineer met een curry of een lekkere salade voor een volledige maaltijd. Uiteraard kan je wisselen van groenten. Let er dan wel op dat je sommige groenten eerst zal moeten voorkoken.


Ingrediënten (voor 6 personen):

Rijst:
  • 400 gram rijst
  • 5 lente-uitjes
  • 1 grote (winter)wortel
  • 1 bosje koriander (ong. 30 gram)
Dressing:
  • 2 el plantaardige olie
  • 3 el limoensap
  • 3 el vissaus
  • 2 el palmsuiker (heb je dat niet, gebruik dan bruine basterdsuiker)
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1-2 cm gember
  • Snufje chilipoeder of gemalen chili
  • Peper
  • Zout

















Geen ingrediënt, wel benodigd:
  • Een pan
  • Een scherp mes
  • Snijplank
  • (indien voorhanden) Keukenmachine
Bereidingswijze:

Begin met het maken van de dressing, dit kan ruim van te voren:

1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en maak er een gladde van. Heb je geen keukenmachine, dan kan je ook de gember heel fijn snijden en alles goed door elkaar roeren totdat de suiker is opgelost.

2. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

3. Snij de bosui en de wortel is smalle reepjes.

4. Hak de koriander grof.

5. Wanneer de rijst klaar is laat deze dan even afkoelen tot deze lauwwarm is.

6. Meng de gesneden groeten, koriander en dressing door de rijst.

7. Serveer in een leuke schaal.

KLAAR!


-----
Origineel recept: "Thais", R&B, ISBN 9039615969

0 reacties: