Chocolademousse

Hét supersimpele toetje voor de echte chocoladeliefhebber!


Ingrediënten (voor 4 personen):
  • 100 ml melk    
  • 150 g pure chocolade    
  • 200 ml slagroom    
  • 50 g witte basterdsuiker
Geen ingrediënt, bel benodigd:
  • 4 leuke bakjes, potjes of glazen om in op te dienen
  • Pan
  • 2 grote kommen
  • Spatel
  • Mixer
  • Rasp of kaasschaaf (voor de garnering)
Bereidingswijze:

1. Hou een klein beetje van de chocola achter voor de garnering en schaaf of snij er krullen van.

2. Breng de melk in de pan aan de kook.

3. Breek de rest van de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een kom.

4. Giet de kokende melk over de chocolade heen en blijf roeren tot het een gladde, egale massa is geworden.

5. Laat dit mengsel afkoelen. Als je er een vinger in kunt steken en het voelt niet warm meer, dan is het prima. Dit gaat extra snel als je de kom in koud water zet.

6. Klopt intussen de slagroom stijf met de suiker.

7. Doe een derde van de slagroom bij het chocolade mengsel en spatel dat er rustig doorheen.

8. Doe dat nog 2 keer tot alle slagroom door de chocolade zit.

9. Verdeel de mousse over de bakjes.

10. Laat deze minimaal een uur goed stijf worden.

11. Strooi voor het serveren het chocoladeschaafsel er overheen.

KLAAR!


-----
Origineel recept: http://www.ah.nl/allerhande/recepten/424720/chocolademousse

0 reacties: