Thaise viskoekjes

Mijn koekjes zien er net zo mooi uit, alleen laat ik daar nou net geen foto van hebben.
Dit mooie plaatje is dus niet van mij :)

Ingrediënten (voor 4 personen):
  • 350 gram kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel rode curry pasta
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 geklopt ei
  • 1 sjalotje
  • 50 gram boontjes
  • olie om je handen mee in te smeren
  • Komkommer ter garnering (optioneel)
  • Chilisaus als dip (optioneel)
Geen ingrediënt, wel handig:
  • Keukenmachine
Bereidingswijze:

1. Hak de vis fijn in de keukenmachine (of, wanneer je die niet hebt, met een scherp mes)

2. Voeg de currypasta, vissaus, bloem en ei toe en roer het goed door elkaar. Mocht je de keukenmachine gebruiken, gewoon alles daarin mengen.

3. Snij het sjalotje en de boontjes fijn

4. Meng deze door het vismengel

5. Vorm 8 platte koekjes van het mengel. Dit spul is superplakkerig. Om te voorkomen dat het aan je handen gaat plakken kan je je handen ruim insmeren met wat plantaardige olie. Maar het blijft een smerig klusje

6. Bak de koekjes aan elke kant in 4 minuten bruin en gaar (in de frituurpan kan ook, bak ze dan in 4 minuten op ongeveer 170 graden)

7. Serveer op slierten komkommer met een schaaltje chilisaus erbij

KLAAR!


-----
Origineel recept: "Thais", R&B, ISBN 9039615969

0 reacties: