Romige pompoensoep met kerrie

Jaja, daar is ie dan, mijn beroemde pompoensoep :) en oh zo simpel om te maken...

Duidelijk, dit is nog geen soep. Volgende keer dat ie gemaakt wordt, volgt er een foto :)

Ingrediënten (voor 4 personen):
  • 1 biologische pompoen (ongeveer 1 kilo)
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml (groente)bouillon
  • 125 ml ongeslagen slagroom
  • Eetlepel kerriepoeder
  • Bos/lenteuitjes ter garnering
  • Olie of boter om in de bakken
Geen ingrediënten, wel benodigd:
  • Staafmixer
  • Grote pan
  • Groot, scherp mes voor het snijden van de pompoen
  • Houten lepel om te roeren
  • (Fijne zeef)
Bereidingswijze:

1. Maak de pompoen schoon. Oftewel, snij hem door midden en de helften nog eens door midden. Lepel dan de zaden eruit met een lepel. De schil kan je laten zitten als je een biologische pompoen hebt, die wordt toch zacht. (Met een niet biologische zou ik hem persoonlijk wel schillen, maar dat vind ik :))

2. Snij de pompoen in stukken. Hoeft niet netjes, je pureert hem later toch.

3. Snij de ui en knoflook grof

4. Bak de pompoenstukken, ui en knoflook even aan totdat het mooi bruin begint te worden

5. Voeg dan de bouillon toe, breng het geheel weer aan de kook en laat dit ongeveer 20-25 minuutjes zachtjes sudderen (tot de pompoen zacht is)

6. Dan het leuke werk: Pureren! Net zo lang totdat het een mooie gladde massa is

(7. Geen verplichtte stap, maar als je écht supergladde soep wilt hebben, haal deze dan door een fijne zeef)

8. Voeg de kerriepoeder en de slagroom toe

9. Voor superromige soep hier een toptip :) Nog even de staafmixer door de soep halen nadat je de slagroom hebt toegevoegd... Creamy!

10. Proef. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen

11. Snij de bosuitjes in fijne ringetjes

12. Schenk in leuke soepkommen en strooi de bosuitjes erover voor een lekkere crunch

KLAAR!

0 reacties: