Tomatenjam


 
Ingrediënten: 
  • 100 g semi zongedroogde tomaten op olie in reepjes 
  • 3 eetlepels balsamicoazijn 
  • 1 teen knoflook, fijngesneden 
  • 2 eetlepels vloeibare honing 
  • 1 theelepel verse tijm (zakje a 15 g) 
  • 2 eetlepels olie 













Geen ingrediënt, wel benodigd:
  • Steelpannetje
  • Staafmixer
  • Pollepel
Bereiding: 

1. Doe de olie in de pan

2. Snij de knoflook fijn en sudder deze in de olie op laag vuur, ongeveer een minuutje.














3. Snij de tomaatjes is reepjes en bak ook even een minuutje mee

4. Roer de tijm erdoor

5. Voeg de balsamico azijn toe














6. Gevolgd door de honing

7. Pureer de boel! Hoeft niet heel glad, een beetje grof smaak ook heerlijk.














8. Nog even doorwarmen

9. Serveren in een schaaltje of direct bij vlees of stokbrood

KLAAR!


TIPS!
* Als je geen halfzongedroogde tomaatjes kan vinden, doe niet moeilijk en pak gewoon de helft verse en de helft normale zongedroogde tomaten
* Verse tijm is natuurlijk het lekkerst, maar gedroogd kan ook prima. Doe dan wel een theelepeltje extra erbij
* Erg lekker bij lam of een karbonaadje


-----
Inspiratie recept:http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/472496/lam-uit-de-oven-met-geroosterde-venkel/?rq=lam

0 reacties: