Custard


Ingrediënten:

570ml melk
55ml room
1 vanillestokje (of 1/2 theelepel vanille-extract)
4 eierdooiers
30g suiker
2 afgestreken theelepels maïzena

Bereiding:
  1. Meng de melk, room en het vanillestokje en breng dit op laag vuur langzaam aan de kook
  2. Verwijder het vanillestokje
  3. Mix in een kom de eierdooiers, suiker en maïzena
  4. Terwijl je blijft mixen, doe langzaam de warme melk bij het eiermengel
    BLIJVEN ROEREN! Je wilt geen eierklontjes in je custard
  5. Doe het volledige mengsel terug in de pan en verwarm het op laag vuur totdat het de gewenste dikte heeft
  6. Direct serveren
  7. KLAAR!

Lekker bij apple crumble of zomaar.


-----
Origineel recept: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/realpropercustard_65614

0 reacties: