Apple crumble


Ingrediënten:

Voor de crumble:
  • 300g bloem
  • Beetje zout
  • 175g bruine suiker
  • 200g ongezouten boter, in blokjes
  • Beetje boter om mee in te vetten
 Voor de appelvulling:
  • 450g appels, zure appels zijn het lekkerst
  • 50g bruine suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel kaneel (meer of minder naar smaak)
Bereiding:
  1. Verwarm de over voor op 180 graden
  2. Voor de crumble:
    1. doe de bloem, zout en suiker in een grote kom en meng goed
    2. Pak de boter en wrijf deze met steeds een paar stukjes tegelijk door het mengsel
    3. Het mengsel voor de crumble is klaar wanneer het op broodkruim lijkt
  3. Voor de vulling:
    1. Doe het fruit in een grote schaal en strooi de bloem, suiker en kaneel erover
    2. Meng alles voorzichtig door elkaar, zorg dat het fruit niet kapot gaat
  4. Vet een ovenschaal van ongeveer 24cm in met de resterende boter
  5. Spreid het fruitmengsel uit over de bodem
  6. Strooi de crumble over het fruit totdat alles bedekt is
  7. Doe dit 40-45 minuten in de oven, totdat de crumble bruin is en het fruit borrelt
  8. KLAAR!
Heerlijk met slagroom, vanille-ijs of zelfgemaakte custard.


-----
Origineel recept: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/applecrumble_2971

0 reacties: